تأکید بر تلاش نخبگان در جهت اقتدار علمی اسلام

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی«مد ظله»، بسیاری از علوم را در جهان، نشات گرفته از علوم اسلامی دانسته و گفتند: باید سعی کرد تا مجد و عظمت صدر اسلام را دوباره در جهان اسلام ایجاد کرد و این با تلاش های نخبگان دانشگاهی و حوزوی امکان پذیر خواهد بود.

52762b2872655 1

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی«مد ظله» امروز در دیدار با نخبگان، فرهنگیان و دانشگاهیان اردبیل گفتند: دین مقدس اسلام در زمان جاهلیت امتی را که بهترین امت جهان بود، تشکیل داد تا این امت به دور از هرگونه افراط و تفریط در رأس تمام امور باشد.

ایشان افزودند: با بررسی در بین دانشمندان مسلمان و دانشمندان غربی می‌توان به این مسأله رسید که دانشمندان مسلمان قبل از مسلمانان غربی در علوم بسیاری نظر داشته و ابداعات و اختراعات بسیاری داشته اند.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی«مد ظله» خاطرنشان کردند: تمدن علوم اسلامی بسیار قوی تر از علوم غربی است، چرا که بسیاری از علوم نشأت‌ گرفته از علوم اسلامی است.

معظم له همچنین تصریح کردند: در علوم متداول در جهان همچون پزشکی، ریاضی، علم هندسه، نجوم، فیزیک و شیمی و بسیاری از علوم دیگر، بسیاری از اصطلاحات، عربی است و این نشان گر این مسأله است که پدیدآورندگان علوم در جهان، دانشمندان مسلمان بوده اند.

ایشان اظهار داشتند: در هر جایی که علومی وجود دارد به یقین نشأت گرفته از اسلام و مسلمانان است و همه قدرت‌ها در برابر اسلام خاشع و خاضع بوده و خواهند بود.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی«مد ظله» به عقب ماندگی مسلمانان در برهه ای از تاریخ، خاطرنشان کردند و افزودند باید بررسی کرد که چرا مسلمانان دچار انحطاط و عقب افتادگی شده اند و چه دست‌ها و توطئه هایی باعث این مسأله شده است.

ایشان به شش اصل مهم اسلام در پیشرفت جوامع اسلامی اشاره کرده و گفتند: علم، ایمان و اعتقاد، حکومت اسلامی، وحدت و اتحاد، قدرت جهادی و نظامی و دوری از انفعال در برابر دشمنان، شش اصل مهم پیشرفت و قدرت جوامع اسلامی است.

معظم له تصریح کردند: پیامبر اکرم (ص)، فراگرفتن علم و مجهز شدن به دانش را بر هر مرد و زن مسلمان توصیه کرده و این اصل مهم را در جوامع اسلامی ضروری دانسته اند.

استاد برجسته خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم خاطرنشان کردند: برای ایجاد قدرت در جوامع اسلامی، تشکیل حکومت اسلامی ضروری است و پیامبر اکرم (ص)، حکومت اسلامی را بنا نهادند و با معرفی امام علی(ع) و ائمه اطهار(ع) به عنوان جانشین پس از خود، باعث تدوام این حکومت اسلامی شدند.

ایشان به اصل مهم وحدت و اتحاد در پیشرفت جوامع اسلامی نیز اشاره کرده و اظهار داشتند: مسلمانان باید با اتحاد و عدم تفرقه، در برابر دشمنان ایستادگی کنند به گونه ای که پیامبر اکرم(ص)، امت اسلامی را همانند پیکر یک انسان که اعضای آن باید با هم متحد باشند، شبیه می دانستند.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی«مد ظله» ، علت عقب ماندگی علمی مسلمانان را در برهه ای از تاریخ، عدم توجه به این شش اصل مهم دانسته و افزودند: دشمنان اسلام چنان برنامه ریزی کردند که با گرفتن این اصول مهم، باعث انحطاط و عقب ماندگی مسلمانان شوند و بتوانند بر کشورهای اسلامی و مسلمانان مسلط شوند.

معظم له به تبلیغات کشورهای غربی مبنی بر جدایی دین از سیاست، اشاره کرده و اظهار داشتند: چگونه می توان جدایی دین از سیاست را پذیرفت، در حالی که دین در همه ابعاد دستور و برنامه دارد.

ایشان تصریح کردند: استکبار با ایجاد گروه‌ها و فرقه های مختلف سعی در ایجاد تفرقه در بین مسلمانان را دارد تا به این وسیله از ایجاد قدرت در جهان اسلام و در بین مسلمانان جلوگیری کند.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی«مد ظله» انقلاب اسلامی ایران را سرآغاز دوباره ای بر ایجاد قدرت در بین مسلمانان دانسته و گفتند: با به وقوع پیوستن انقلاب اسلامی ایران، خون تازه ای در رگ های جهان اسلام به جریان درآمد و باعث شکوفایی دوباره مسلمانان شد.

معظم له به وظیفه خطیر نخبگان و دانشگاهیان در مقطع کنونی اشاره کرده و افزودند: باید سعی کرد تا مجد و عظمت صدر اسلام را دوباره در جهان اسلام ایجاد کرد و این با تلاش های نخبگان امکان پذیر خواهد بود.

استاد عالی حوزه علمیه قم به ضرورت تدوین برنامه های درسی برای رسیدن به اقتدار جهان اسلام تأکید کرده و اظهار داشتند: برنامه های درسی دانشگاه ها و مدارس باید به گونه ای تدوین شود تا روح اقتدار و عزت را در بین جوانان و نوجوانان ایجاد کنند.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی«مد ظله» در پایان با تأکید بر نقش اساسی استادان و معلمان در ایجاد تعلیم و تربیت اسلامی تصریح کردند: استادان باید هدفشان تربیت انسان هایی باشد که پایبند به اسلام و انقلاب باشند.