مرجع عالیقدر در دیدار جمعی از طلاب همدانی با بیان سابقه ی انقلابی گری و عالم پروری استان همدان تصریح کردند: همدان در سال های گذشته علمای بزرگی به خود دیده است که هرکدام از آن ها تحول عظیم معنوی و علمی در این استان ایجاد کرده اند اما متأسفانه در سال های اخیر، توجه به تربیت عالم و فقیه به شدت کاهش یافته و این مسأله بسیار نگران کننده است.
ایشان یکی از مهمترین وظایف حوزه های علمیه را پرورش فقیه دانستند و خاطرنشان کردند: باید سعی همه بر این باشد تا پرورش فقها و علمای بزرگ با رشد و دوام بیشتری ادامه یابد و این مسأله موضوع ساده ای نیست و نیاز به مجاهدت، همت و اراده قاطع دارد تا این روند دچار تنزل و افول نشود.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی مدظله العالی افزودند: عالم و فقیه تأثیر فراوانی در جامعه دارد و اگر می بینیم که امام خمینی(ره) توانست جهان را تحت تأثیر قرار دهد به این دلیل بود که ایشان یک فقیه مجاهد، یک فقیه فلیسوف بود که این فقاهت بسیار تعیین کننده بود و فقاهت ایشان بود که باعث شد این تأثیر را در جهان ایجاد کند. معظم له شناخت زمان و علم به حوادث پیرامونی را از مهم ترین وظایف طلبه ها دانستند و تأکید کردند: با توجه به شرایط امروز جهان، علم به حوادث و رخدادهای جهان پیرامون و بصیرت نسبت به آن ها به عنوان یک وظیفه بسیار مهم بر دوش طلبه ها است که این مسأله می تواند در درک شرایط جهان و پاسخگویی به نیازهای جامعه راه گشا باشد. استاد برجسته درس خارج حوزه با بیان ضرورت مطالعه جدی پیرامون انقلاب، گفتند:بنده همواره مطالعه سه کتاب را به طلبه ها گوشزد می کنم که یکی از آن ها صحیفه نور امام است که با مطالعه این منبع عظیم، طلبه های ما با فکر و فرهنگ صحیح اسلامی آشنا و نحوه برداشت صحیح از اسلام که در دنیای امروز قابلیت مواجهه با جهان کفر داشته باشد را فرا می گیرند و هم چنین دفتر تبیان و وصیت نامه سیاسی الهی امام هم باید در دستور کار مطالعاتی طلاب قرار گیرد تا ما بتوانیم دید صحیحی نسبت به انقلاب و نحوه برخورد با دشمنان نظام اسلامی داشته باشیم.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی مدظله العالی تهیه این منابع برای طلبه ها را از وظایف مدیران برشمردند و ادامه دادند :یکی از وظایف مدیران که با حمایت و خواست شما در جنبه مدیریتی برجسته شده اند، این است که این منابع ارزشمند را تهیه کرده و در اختیار تمام طلاب قرار دهند تا نقشه های دشمن و شناخت دشمن برای آن ها آسان شود. مرجع عالیقدر شیعیان یکی از مهمترین مطالبات رهبری نسبت به حوزه ها را انقلابی ماندن حوزه ها دانستند و اظهارداشتند: جریانات مختلفی که در جامعه و در سطح جهانی وجود دارد تنها با روحیه انقلابی قابل پاسخ گویی و مقابله است و همان طور که رهبر انقلاب دغدغه انقلابی ماندن حوزه ها را دارند، همه باید در این مسیر گام بردارند و در درس و بحث ها، اصول، شاخص ها، ارکان و آفت های انقلاب را بررسی و مورد مطالعه قرار دهند و در جامعه بیان کنند.
ایشان وظیفه روحانیون را بسیار سنگین تر از دیگر اقشار جامعه عنوان کردند و در این باره افزودند: همه ما نسبت به زیردستانمان و با توجه به سمت و جایگاهی که داریم وظیفه ای سنگین برعهده داریم و این وظیفه برای علما و روحانیون بسیار سنگین تر است چرا که علما و فقها در جامعه جایگاه ویژه ای دارند و با توجه به آن، باید نسبت به وظایف خود حساسیت های لازم را داشته باشند. معظم له یکی از وظایف اصلی علما را خدمتگزاری مردم خواندندو خاطرنشان کردند: در طول تاریخ از هیچ قشری به اندازه علما تمجید نشده است و هیچ قشری هم به اندازه آن ها وظیفه ای سنگین بر دوش نداشته است و باید همه علما و روحانیون خدمتگزار مردم باشند که یکی از این خدمت ها، هدایت جامعه است که باید به بهترین نحو ممکن صورت گیرد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی مدظله العالی یکی از مشکلات موجود در حوزه های علمیه را، جمع شدن علما در قم عنوان نمودند و گفتند: :خالی شدن شهرها و روستاها از علما و روحانیون از آفت هایی است که باید راه چاره ای برای آن اندیشیده شود و این در حالی است که همه علما در قم جمع شده اند. ایشان افزودند: ما برای خدمت به مردم تربیت شده ایم و باید وظیفه خدمتگزاری خود را انجام دهیم و توصیه ما این است که علما و روحانیون در بحث هدایت مردم احساس مسؤولیت کنند و با هجرت به شهرهای دیگر،پاسخ گوی نیاز های مردم ایران باشند. مرجع عالیقدر تصریح کردند: ما هرچه می توانیم باید به قشر مستضعف و پا برهنه جامعه خدمت کنیم چرا که آن ها در همه مقاطع حساس یاور انقلاب بوده اند و مرفهین بی درد که هیچ دلبستگی نسبت به انقلاب ندارند نباید جای مستضعفین را بگیرند.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی مدظله العالی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وظیفه علما در مقابله با انحرافات موجود در جامعه اضافه کردند : یکی از وظایف علما، پاسخ به شبهات و مقابله با انحرافات فکری موجود در جامعه است که یکی از این جریانات انحرافی که در همدان نیز ریشه دار بوده است؛ فرقه صوفیه است که چند وقت پیش نیز سعی داشتند با هزینه ای بالغ بر ۱۵میلیارد مقبره ای برای شمس تبریزی ایجاد کنند که با مخالفت صریح ما مواجه شدند.
معظم له ادامه دادند: روحانیون همدانی باید با با چنین فرقه های منحرفی که به فرموده معصومین، از مهم ترین دشمنان دین هستند مقابله کنند چرا که این فرقه های منحرف توسط دشمنان اهل بیت و با هدف مقابله با فرهنگ ائمه به وجود آمدند و انحرافات عمیقی را در دین ایجاد کردند. مرجع معظم با اشاره به حضور برخی از سران این فرقه منحرف در سالیان گذشته در قم عنوان داشتند:برخی از سران منحرف این فرقه به دیدن ما آمدند و عنوان داشتند که ما در شریعت مقلد شما هستیم اما در طریقت و حقیقت مقلد اشخاص دیگری هستیم که ما گفتیم نیاز به مقلد نداریم و در دین اسلام شاخه های مجزایی با نام طریقت و حقیقت وجود ندارد و این ها جز انحرافات ایجاد شده توسط دشمنان اسلام است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی مدظله العالی پیروزی انقلاب را حاصل مباهله امام با دنیای کفر دانستند و تأکید کردند: امام راحل بارها فرمودند که این انقلاب، زمینه ساز ظهور امام عصر(عج) است و با گفتمان مهدویت و با تقوا و معنویت به مباهله با دنیای کفر پرداختند و آن ها را شکست دادند. ایشان گفتند : هم اکنون این صف بندی در جبهه مقاومت نیز وجود دارد و تمامی جهان خواران در مقابل جریان مقاومت مانده اند و ان شاء الله بیداری مستضعفین روز به روز بیشتر می شود و خواری مستکبران روز به روز افزایش می باید.
مرجع عالیقدر وحدت و اتحاد را رمز پیروزی جامعه اسلامی برشمردندو اذعان کردند: ما باید سعی کنیم این وحدت و اتحاد را ایجاد کنیم چرا که تنها در قالب یک جبهه واحد می توانیم اثرگذاری لازم را داشته باشیم و همه باهم باید در یک مسیر گام برداریم و ان شا الله زمینه ساز ظهور امام عصر عج باشیم.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی مدظله العالی در پایان ضمن بیان سرمایه گذاری نظام بر روی حوزه های علمیه گفتند: برای هیچ قشری به اندازه ما سرمایه گذاری نشده است و مایه افتخار ماست که در لشکر امام عصر و زمینه سازان ظهور حضرت باشیم و باید با خدمت به انقلاب و مردم، این وظیفه را به خوبی انجام دهیم و لحظه ای از وظیفه خدمت گزاری و هدایت مردم غفلت نکنیم.