مرجع عالیقدر در دیدار جمعی از کارکنان اداره کل محیط زیست استان قم با بیان این که خداوند مسؤولیت هایی برای انسان بیان کرده است، اظهار داشتند: نخستین مسؤولیت انسان فردی و شخصی است به عبارت دیگر انسان وظیفه دارد در این دنیا براساس علم، تقوا، ایمان و معنویت خود را به کمال رساند و اگر در تمام دنیا تنها یک انسان باشد باز هم چنین مسؤلیتی وجود دارد.
معظم له دومین مسؤولیت انسان را اجتماعی دانستند و افزودند: انسان یک موجود اجتماعی است به گونه ای که اگر انسان تنها باشد قادر نخواهد بود نیازهای خود را برطرف سازد؛ اسلام نیز برای انسان وظیفه اجتماعی بسیار شدیدی ایجاد کرده است؛ در جامعه اسلامی نباید ظالم و مظلوم همچنین فقیر و دارا وجود داشته باشد بلکه جامعه اسلامی باید یک جامعه متوازن باشد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی مدظله العالی گفتند : سومین مسؤولیت انسان شغلی است چنانچه امام علی(ع) در نهج البلاغه می فرماید گمان نکنید شغل یک وسیله برای امرار معاش است بلکه امانتی است در نزد شما؛ شغل امانت میلیون ها فرد است که اگر در شغل خود کوتاهی کنید در برابر ملت مسؤول هستید. ایشان با تأکید بر این که مسأله محیط زیست یک مسؤولیت حکومتی و دولتی است، ادامه دادند: در صورت دسته بندی کردن احتیاجات انسان، مهمترین آنها هوای پاکیزه است سپس آب و غذا؛ برای بر طرف کردن مشکل آلودگی هوا باید به صورت ریشه ای عمل کرد که همه به میزان توان خود در برابر آن مسؤول هستند حتی ممکن است برخی مشکلات از کشورهای همسایه باشد که با آنها نیز در این زمینه باید مذاکره کرد. معظم له اضافه کردند : دولت و حکومت باید مشکل آلودگی هوا را برطرف سازد زیرا گفته می شود عده ای به دلیل آلودگی هوا فوت می کنند و قرآن کریم می فرماید اگر شخصی یک نفر را بکشد مثل آن باشد که همه مردم را کشته و هر کس نفسی را حیات بخشد مثل آن است که همه مردم را حیات بخشیده است؛ البته برخی تغییرات جهانی است که برای تغییر جهان باید فکر و نقشه خود را تغییر داد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی مدظله العالی با اشاره به وضعیت دریاچه نمک قم خاطرنشان کردند: طلوع و غروب دریاچه نمک قم فضای بسیار دیدنی ایجاد می کند که در صورت سرمایه گذاری در آن منطقه و ایجاد مهمانسراها و امکانات رفاهی حتی ممکن است گردشگران خارجی فراوانی را جذب خود کند.