به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله نوری همدانی مدظله العالی، معظمله امروز در درس خارج خود که در مسجد اعظم قم برگزار شد، با اشاره به خطبه ای از نهج البلاغه، به حقوق مسؤولان و مردم نسبت به یکدیگر اشاره کردند و گفتند: به فرموده امیرمؤمنان(ع) حق والی و مردم نسبت به یکدیگر از اعظم حقوق است که اگر رعایت شود جامعه قوام پیدا می کند.
ایشان افزودند: بر اساس روایت مردم به صلاح نمی رسند مگر این که والیان و مسؤولان جامعه صالح باشند، حق بزرگی بین مسؤولان و مردم وجود دارد و یکی از آن ها این است که ارتباط مستمر بین آن ها بر قرار باشد و دیدار و صحبت داشته باشند.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی با تأکید بر لزوم ارتباط مسؤولان با مردم برای حل مشکلات اظهار داشتند: اگر مسؤولان بخواهند تنها در جایی بنشینند و با مردم ارتباط نداشته باشند و به بهانه های مختلف اجازه ندهند که مردم درد خود را بگویند و با درهای بسته روبه رو شوند خلاف معارف و دستورات اسلامی است.
ایشان عنوان کردند: پشت میز نشینی و سخنرانی کردن صرف و فاصله گرفتن با مردم خلاف دستورات اسلامی است، نهادها، ادارت و مراکز خانه ملت هستند و نمی شود که به بهانه جلسه و مسائل دیگر بر افراد بسته باشد، در وقت اداری درها کاملا باید بر مردم باز باشد تا مردم مطالب خود را با هر مسؤولی که می خواهند در میان بگذارند.
معظم له خاطرنشان کردند: مسؤولان باید کارهای مردم را پیگیری و اجرایی کنند و اگر احیانا راهی برای مسأله ای وجود ندارد مشکل باید با تواضع و اخلاق برای مردم بیان شود؛ مسؤولان باید در میان مردم باشند، حضرت امام فرمودند وقتی دیدید که مسؤولان تشریفات دارند و نمی توانند مردم را ملاقات کنند روز سقوط و انحطاط است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی بی اعتنایی مسؤولان به مردم به غیرقابل قبول دانستند و ادامه دادند: امام کاظم(ع) به دلیل این که علی بن یقطین که از والیان و مسؤولان بود به صفوان جمال که فردی عادی به شمار می رفت اجازه ملاقات نداده بود به او فرمود تا مردم و آن فرد(صفوان جمال) از تو راضی نباشند رفتن به مکه و مدینه فایده ندارد و به دستور امام، علی بن یقطین از آن فرد عذر خواهی کرد.
ایشان ابراز داشتند: مسؤولان باید این رفتار امام را سر لوحه کار خود قرار دهند، والی و مسؤول مانند دیگر مردم از بشر است و نباید به افراد جامعه سخت بگیرد و خود را جدای از جامعه بداند.